Selvom sommervejret lader vente på sig, er det altid godt at have lidt is i fryseren, til når den lille sommersult melder sig. Hvis din eventyrlyst rækker lidt længere end til en Magnum fra kiosken, får du her et par sjove, nemme og ikke mindst friske ideer til sommerens is – hjemmelavede naturligvis.

Før du går i gang

Hvis du ikke har prøvet at lave dine egne is før, skal du ikke holde dig tilbage – til de opskrifter, vi foreslår her, skal du hverken bruge ismaskine, termometer eller andet specialudstyr. Det eneste, du skal bruge, er et par forme til ispinde. De kan købes stort set overalt, også i de større supermarkeder.

Vi anbefaler dog at undgå plastikudgaven, da de både er hårde ved miljøet og kan indeholde skadelige stoffer, der frigives til isen. En ståludgave er lidt dyrere, men til gengæld er formene nemmere at gøre rene, mere holdbare og ikke mindst fri for kemi. Hvis du vil lave is mere end én gang, er de klart værd at investere i.

Kaffe-is

Disse lækre, smagfulde kaffeis bliver helt sikkert et hit på de varme sommerdage, hvor en kop dampende kaffe er sådan cirka det sidste, du har lyst til. Bland i stedet cirka 2 kopper kold, stærk kaffe med cirka ½ -1 kop fløde og lidt sukker – smag dig frem, og find den balance mellem kaffe og sødme, som du foretrækker.

Rør blandingen godt sammen, til sukkeret er opløst. Sæt den i køleskabet, til den er kølet lidt mere ned, og frys den derefter i ispindeformene i mindst 4-5 timer.

Mango-is

Det bliver næsten ikke nemmere end denne opskrift – og isene kan tilmed nydes af hele familien i rigelige mængder. Du skal bare blende to mangoer med en lille smule mangojuice, og så er det klar til at komme i fryseren.

Hvis du vil gøre isen lidt mere interessant, kan du koge et par håndfulde bær op med en smule sukker og lægge det lagvis mellem mangoen. Sukkeret gør, at bærrene ikke bliver til dybfrosne klumper i isen.

Flødeis

Selvom du er gået uden om Magnum-isen i år, skal du ikke snydes for en lækker vaniljeis med chokoladeovertræk. Til denne opskrift skal du blot piske 2 æggeblommer med 50 gram sukker, til det er hvidt og cremet. Pisk derefter 1,5 dl piskefløde til skum og vend det i æggeblandingen.
Frys isene, og dyp dem i smeltet chokolade, mens de stadig er dybfrosne.

Leave a Reply