Det er sommer og solen skinner (en gang imellem) og det er tid til kolde læskende drikke. En af de mest drikke som vi danskere har taget til os fra spanske og græske charterferier er iskaffe, der har vundet indpas på de danske kaffebarer og lignende. Du kan også sagtens lave en iskaffe selv, og der er masser af opskrifter og inspiration af hente. Der findes ikke én måde at lave iskaffe på, men nærmere et hav af muligheder, og der er ikke er ikke noget der er rigtigt eller forkert. Det betyder dog ikke, at der ikke findes nogle gode råd til dig, der gerne vil lære at dejlig læskende iskaffe.

Der er nogen der vælger at lave en meget meget stærk kaffe eller espresso og have stående og så ganske enkelt blande det op med iskoldt vand eller mælk, alt efter hvad man nu foretrækker. En helt enkel metode er, lave iskaffen med nescafé pulverkaffe og så ganske enkelt shake til det er blandet, og vupti, så har du på ganske få sekunder en lækker iskaffe. Der er mange, der er vant til den fra deres ferie, hvor de ofte er sødet med enten sukker eller is, for at gøre dem endnu mere lækre (og en “anelse” mere usunde).

Hvis du har lidt vaniljeis ved hånden, er det let at lave en iskaffe om til en dessert ved at til tilføje det og enten røre det sammen eller shake den. Du kan naturligvis også bruge almindeligt sukker, da det er sværere at opløse er det dog en rigtig god ide at bruge kaffesirup i stedet, da dette opløses øjeblikkeligt. Dette kan desuden købes med mange forskellige smage, så du kan variere alt efter lyst (du kan finde et pænt udvalg af kaffesirup her).

iced-coffee-824818_960_720

Leave a Reply