Når det kommer til at lave gode saftige bøffer, er der nærmest en religion om hvordan de skal steges. Nogen sværger til at stege dem på hver side af en omgang, mens andre sværger til at vende dem ofte. Nogle mener, at de efterfølgende skal ligge og trække under papir, mens andre mener det stik modsatte.

En af de helt store spørgsmål i forbindelse med at stege bøffer, er om man må komme salt på bøfferne inden de steges, eller man skal salte efter. En gammel skrøne siger, at kødet bliver mindre saftigt, hvis man salter kødet inden, da saltet trækker saften ud af kødet.

Dette er dog ikke mere end en skrøne. Alle undersøgelser viser nemlig, at dette ikke er tilfældet, og langt de fleste gode kokke vil i dag sige, at du bør salte kødet et kvarters tid inden de skal steges, hvilket gør den mere mør og naturligvis tilfører den smag. Hvordan du så efterfølgende vælger at stege den, er naturligvis en smagssag.

En ting der dog ikke er ligegyldigt, er hvilken type salt, du putter på. Det er en rigtig dårlig ide, at benytte fint salt da du får et langt bedre resultat med saltflager, der nærmest smelter på kødet, hvilket giver det bedste resultat. Du kan købe saltflager i stort set alle større supermarkeder, eller i specialforretninger, hvis du vil have en lidt mere eksklusivt udgave. Du kan eksempelvis købe mallorcansk salt på Livingoodies.dk, dette er kendt for den høje kvalitet, og så kan det købes med forskellige smagsnuancer.

Det er vigtigt ikke at overkrydre en bøf. Der findes en masse former for bøf og allround krydderi, men du skal huske på, at der sidder en masse smag helt naturligt i en kød bøf, så som udgangspunkt er salt og peber, det eneste du behøver til en bøf.

  1. Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in and view the post's comments. There you will have the option to edit or delete them.

Leave a Reply