De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

 

Meget i lighed med et loftsrum er frysere skræmmende. De er mørke, ofte dybe, halv opbevaringsrum, halv plads du glemmer.

Vi har ingen idé om, hvordan vi skal håndtere dit loft. Men lad os prøve at gøre din fryser til et rart sted. Her er en vejledning til, hvad du skal fylde din fryser med, hvad du ikke bør, og dermed hvordan du skal være en ansvarlig voksen. Har du ikke en fryser så køb en her.

 

Din fryser er et af dine bedste køkkenapparater, men for at få den til at fungere optimalt, er der et par principper, du skal følge. Før du begynder, så smid ting ud der har været der i over et år. På nuværende tidspunkt er det mest sandsynligt at der smager som fryser i stedet for det det gjorde, da det blev frosset ned i sin tid.

Må ikke-fryses-listen

Ubagt dej med bagepulver. (Gærdej er dog fint.)

Æg – i deres skaller, hårdkogte eller æggebaserede saucer.

Kogt pasta. Bare lad vær! (Frisk pasta går fint)

Bløde oste, såsom flødeost, ricotta eller creme fraise

 

Fryser-venlige fødevarer.

En lille note om mejeriprodukter!

I modsætning til hvad de fleste tror, så kan du rent faktisk fryse fløde og kærnemælk og bløde oste som chevre, men deres tekstur vil blive lidt påvirket af frysning og optøning. Det samme gælder for parmesan. Vil du fryse smør? Bare gør det, men brug det inden for 3 eller 4 måneder.

 

Småkager, kager, tærter og slik

Godt nyt – Kager og cheesecake kan bages, afkøles og gemmes i fryseren til senere. Småkager kan fryses i bagt og ubagt. Tærtedejen kan få samme behandling. Bag alle nødde- eller creamtærter inden du fryser dem.

Vær forsigtig med at fryse dit hjemmelavede chokoladestykker, Det bliver hårdt og grynet.

 

Grøntsager & Bønner

Før du fylder din fryser med friske grøntsager og bønner, så blanchere dem først for at bevare deres smag, farve og tekstur. Har allerede kogte grøntsager(til puré )eller bønner? – bare ind i fryseren med dem.

 

Rå kød og fisk

Hovedregelen vedrørende fisk er at, hvis den ikke allerede har været frosset en gang i sin levetid, er kan du godt fryse det (Dette gælder også for røget laks!) Genfrysning af tidligere optøede fødevarer reducerer deres kvalitet, og hvis kød eller fisk blev optøet udenfor køleskabet, kan du risikerer at blive syg af det