De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der var en gang, hvor det var meget normalt med et viktualierum, eller et spisekammer som de fleste nok kender det som. Mange af os kender det fra vores bedsteforældre, der havde det lidt som et levn fra tider, hvor køleskabet ikke var hvermandseje. Det er det naturligvis i dag, men alligevel er der flere og flere, der vælger at lavet et spisekammer, hvis de skal have lavet et nyt køkken.

Fordelene ved et spisekammer

En af de klare fordele, er at det frigiver plads i køkkenet, hvis man kan have alle de større ting i et spisekammer. Det kan være alt fra pasta og mel til sukker, konservesdåser og lignende. Ting der fylder i skufferne og skabene i køkkenet.

Hvordan indretter man et viktualierum?

Du kan naturligvis sagtens lave et spisekammer uden at skulle lave et nyt køkken. Det kræver dog at du enten har et rum i forlængelse af køkkenet du ikke bruger, eller mulighed for at lave et meget stort skab, der kan gemme det.

Lad os antage, at du har et rum til det, da det er klart det mest fordelagtige. En af de ting man skal sikre sig, er at man får opretholdt en vist orden i rummet. Ellers bliver det hurtigt rodet og uoverskueligt, og så forsvinder fordelen ved det.  Invester i nogle lagerreoler som disse, da de er holdbare og kan tage vægten og nemme at indstille. Del eventuelt rummet lidt op i zoner, så du ved lige hvad det står hvor.

Hvad med temperaturen?

Hvor varmt eller koldt der må være afhænger naturligvis helt og holdent at, hvad du har tænkt dig at opbevare i rummet. En fin temperatur for de fleste ting er køligt altså mellem 15-18 grader. En af de vigtigste ting er dog, at temperaturen er stabil og ikke står og svinger meget. Så hellere et par grader varmere. Skal du have vin stående eller liggende er det en god ikke at holde temperaturen under 16 grader.