De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Det er svært at finde noget, der er meget mere fantastisk end at grille mad om sommeren. Hyggen ved at stå ved grillen og se sin mad bliver steg over gas eller kul, er svært at matche. Der er dog en ting, der er endnu mere tilfredsstillende for din indre hulemand, og det er at lave mad over levende flammer. Samtidig får du smag frem, som du altså ikke kan lave med hverken kul eller en gasgril.

Det er faktisk lettere, end du måske lige går og tror. Det kræver nemlig ikke meget, at komme i gang. Det kræver et bålsted og en rist, så er man allerede langt. Du kan lave bålstedet selv. Enten kan du omkranse det af nogle sten, eller også kan du krave det lidt ned i jorden og ligge nogle brosten i kanten, der er mange muligheder for at være kreativ. Du kan også vælge den lidt lettere løsning og købe et færdigt bålsted inkl grilrist som disse.

Pas på med brændet

Når du laver mad over levende ild, er det ikke helt lige meget hvilken type af træ du bruger. Maden kommer til at tage meget smag fra ilden og røgen fra bålet. Det siger sig selv, at du ikke skal bruge træ der er malet, trygimprægneret eller som indeholder andre giftige stoffer. Generelt er det langt det bedste, hvis du bruger brænde der er så rent som muligt, og som er tørret godt. Bruger du brænde der er fugtigt eller vådt, udvikler det nemlig meget røg, og selvom røg giver smag, så er det ikke den slags røg der giver god smag. Hvis du bruger tørt og godt brænde , får du den bedste smag, så kan du altid supplere lidt med røgsmag.

Når du har styr på dette, er du klar til at lave mad i bedste Nak og Æd stil.